Tandläkare Malmö – Tecken på en oseriös tandhygienist

hitta bra tandläkare i malmö här

Du kanske inte vet det, men din tandläkares intyg som hänger på väggen och hens lyxiga lobby foajé kommer inte kompensera för dålig praxis. Du betalar mycket pengar för att få den servicen som du behöver. I Sverige ses ofta en tandläkarens jobb som lyxigt. Tillskillnad från en städare på en städfirma i Malmö. Så innan du blir lurad på dina surt förvärvade pengar, ta en titt på den här artikeln.

Fyra tecken på en dålig tandläkare

1.     Tandläkare som överlåter nästan allting till sin assistent.

Visst, assistenten är där för att hjälpa till, men det behöver inte nödvändigtvis betyda att dem måste skapa proteser, justera tandställningen eller genomföra andra kirurgiska tjänster som den legitimerade tandläkaren är menad att göra. Även vid en tandläkares vädjan och begäran bör en tandsköterska aldrig administrera procedurer på dig.

Även om procedurer blev korrekt genomförd av assistenten, så kan du fortfarande stämma din tandläkare för att ha låtit sin assistent göra arbetet; om assistenten är den enda som arbetar på din protes/tandställning, så kan du även där stämma din tandläkare eller söka hjälp hos dentala etikkommittén.

2.     Tandläkare som svarar i telefonen eller pratar med andra patienter under kirurgiska ingrepp på dig.

En tandläkare ska vara fokuserad, punkt. Ett ingrepp (eller en diagnos/prognos) kan gå snett om personen som administrerar inte kan känna empati med smärtan patienten känner.

Vi har sett många fall där en dåligt lagd kompositfyllning har skapat senare smärta. När man senare frågade patienten, så sa dom enhälligt att under operationen hade deras tandläkare också tagit hand om andra ”viktiga fall” eller ”hade flera patienter i kö”.

Sammanfattningsvis: Om en tandläkare inte kan fokusera på dig, hur ska han vara fokuserad på att lösa dina dentalproblem?

3.     Försöker övertala dig om dyra operationer för enkla tandproblem.

Det finns många tandläkare som föreslår rotfyllningar för en tand som egentligen bara behöver en ordinär fyllning. De här läkarna kommer undvika och förgripa dina frågar med deras tekniska prat. De föreslår ofta dyra, onödiga röntgen diagnoser för att de har partnerskap med en röntgensköterska, och de får provision för varje patient de sänder dit.

Om du inte har ett allvarligt problem, såsom tandköttsproblem eller parodontit, försök att rådgöra med en annan tandläkare. Många tandläkare erbjuder fria kontroller av potentiella kunder. Undvik också praktiserande tandläkare, eftersom de ofta oavsiktligen föreslår ingrepp som inte har något med skicket på dina tänder att göra.

 4.     Felbehandla dig för att du inte sitter ordentligt still.

Tandläkare ska ha känsliga händer, och ska alltid se till att varna patienten för potentiella ilningar och stötar som kan uppstå under ingreppet. Vissa tandläkare hanterar sina patienter för hårdhänt när de drar ut tänder, borrar i hål, justerar tandställningar och till och med under rengöringsprocessen, vilket resulterar i antingen onödig smärta eller blödande tandkött/läppar. Om du har fått behandling av samma läkare de senaste årtiondet, så kan det vara dags att få jobbet gjort av någon som inte orsakar dig onödig smärta på grund utav för hårdhänt behandling.