Kosmetisk tandvård – Välj rätt tandläkare

din tandläkare i malmö

Idag mer än någonsin, är valet av en kosmetisk tandläkare ett avgörande beslut som bör göras med största omsorg. Så hur väljer man en kosmetisk tandläkare? Trots allt, på dagens marknad så utövar vanliga tandläkare någon form av kosmetisk tandvård. Under de senaste åren har det skett en dramatisk tillströmning av ”kosmetiska tandläkare” inom området, så mycket att det i branschen ses som en kliché att vara en ”kosmetisk tandläkare” eller t.om lite gammaldags.

ett bättre leende med kosmetisk tandvård

Att välja rätt kosmetisk tandläkare

Varför? Eftersom nu för tiden, så kan vilken tandläkare som helst som utför tandblekning kalla sig en ”kosmetisk tandläkare”. Så när man letar efter någon som kan ge en Hollywood leendet, vad ska man förvänta sig? Och när det kommer till kritan, är inte alla tandläkare likadana?

Att välja den rätta kosmetiska tandläkaren för dig, en med betydande erfarenhet i komplexa fall, fortsatt utbildning inom området och ett vänligt bemötande är viktigt. Något som sätter dina behov och krav först och ser till att du får det du vill ha – Ett vackert nytt leende. Utbildade och skarpsinnade människor kommer förstå att ”kosmetisk tandvård” (Om den görs rätt) är komplex och flera precisa ingrepp som dramatiskt kommer påverka deras liv i flera år framåt.

Att välja en tandläkare kan vara en svår och förvirrande process. Men i slutändan är det alltid ett personligt val som varje person måste göra själv. Vi kan, hursomhelst, erbjuda några råd, som våra klienter har funnit hjälpsamma under valprocessen. Från diskussioner med våra klienter, så tror vi att de viktigaste av dessa tips är följande:

Ta din tid för att hitta den rätta tandläkaren

De flesta kosmetiska ingreppen är valfria, inte akuta. Tid spenderat på att läsa på om det dentala ingreppet, olika tekniker och material samt olika läkare kommer påverka din förståelse och emotionella bekvämlighet senare. Om du tvivlar, träffa ett antal olika läkare för konsultering. Det här kan klargöra ditt eget sinne om de karakteristiska egenskaperna du vill att din läkare ska ha.

Fortutbildningar

För att utföra de här ingreppen på högsta nivå är: teknisk skicklighet, ett konstnärligt öga och att rigoröst utbilda sig vidare inom området kosmetisk tandvård ett måste. Det kan komma som en chock för dig, att majoriteten av tandläkarskolor inte erbjuder några utbildningar inom kosmetisk tandvård. Och för de få som gör det, är de oftast begränsade till ett par få introduktionskurser. Din mun är inget ställe för utbildning på deras arbetsplats därför är det viktigt att den läkaren du väljer kontinuerligt slutför kurser inom kosmetisk tandvård (även efter dennes utbildning är klar). Det är ett drastiskt förändrande arbetsområde och det som var modernt fem till tio år sen är inte det längre. Fördjupad inlärning är essentiell för att förstå de senaste teknikerna och materialen för att få det mest optimala resultatet. Betydelsen ligger inte bara i att utveckla tandläkarens kliniska bedömning och tekniska skickligheter, men också demonstrera hans eller hennes praktiserande inom kosmetisk tandvård på högsta nivån av professionalism.

Yrkeskompetens

Inom tandvården precis som inom läkevården, existerar specialister som indikerar en högre nivå av utbildning, förståelse och expertis inom ett särskilt område. För närvarande finns det dock ingen ”American Dental Association” (ADA) erkänd specialitet kallad kosmetisk tandvård. 1984 bildades ”American Academy of Cosmetic Denistry” (AACD) och fyllde behovet av referenser inom området. I nutid har det 5000 medlemmar i USA och i 40 andra länder runt om i världen, är AACD den största internationella dentala organisationen dedikerad specifikt till konsten och forskningen bakom kosmetisk tandvård. Ackrediteringen är ett strikt program, som kräver tandläkare att delta i ett antal olika fortbildningskurser inom kosmetisk tandvård, tester och lämna ett antal kosmetiska fall som ska bedömas av en panel som består utav experter inom området.

Integritet

Hitta en kosmetisk tandläkare som är ärlig i sina bedömningar av dina behov och deras förmåga att uppfylla dem. Var försiktigt med läkare som påstår att de kan minimera din återhämtningsperiod och berättar hur ”snabbt och enkelt” allt kommer gå.

Andra saker du bör tänka på

Omdömen från andra patienter, en guidad tur på kontoret inklusive de steriliserade områdena. Fråga om teknologin och materialet som används vid ingreppet, de här är saker som du kan vilja ha svar på. Du kan också ta kontakt med staten för att verifiera att tandläkaren inte har en historia av klagomål.